VITAMÍN

Toustový chlébVITAMÍNVícezrnný

Chléb vícezrnný krájený, vhodný pro přípravu toustů a sendvičů. Složení: pšeničnážitná mouka, voda, pekařská směs (sušená mrkev, ovesné vločky, pšeničná mouka, len, slunečnice, ječná sladová mouka, vitaminy), droždí, sůl s jodem (jedlá sůl, jodičnan draselný), tekutý pekařský přípravek (řepkový olej, emulgátor: E482), kvasný ocet lihový, regulátor kyselosti: octan sodný; emulgátor: E481; ječná sladová mouka, látka zlepšující mouku: kyselina L-askorbová. Výrobek může obsahovat stopy jiných obilovin obsahujících lepek. Skladujte při teplotě do 25 °C. Minimální trvanlivost do data uvedeného na klipu. Země původu: ČR

500 g

Další složení:

  • thiamin min. 0,165 mg
  • riboflavin min. 0,21 mg
  • železo min. 2,1 mg
  • zinek min. 1,5 mg

Výživové údaje ve 100 g výrobku:

energie 1121.00 kJ / 265.00 kcal

tuky 3.70 gz toho: nasycené mastné kyseliny 0.70 g

sacharidy 48.00 gz toho: cukry 1.70 g

vláknina 4.20 g

bílkoviny 8.00 g

sůl 1.60 g

Top recepty

Toust KLASIK s domácí majonézou

Toust KLASIK s domácí majonézou

  • toustový chléb SVĚTLÝ
  • cheddar ČEDAR
  • šunka
  • ledový salát
  • rajče
  • 2 žloutky
  • dijonská hořčice
  • 200 ml oleje
  • citronová šťáva
  • sůl

Nejprve si připravíme domácí majonézu. Potřebujeme k tomu nejlépe elektrický šlehač, případně metličku a úzkou vysokou nádobu. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, s vejcem přímo z lednice to nevyjde. Do misky dáme žloutky, lžičku hořčice a trošku octa nebo citronové šťávy a vše pořádně prošleháme. Potom začneme postupně přidávat olej, ale pozor, na začátku jen po malých kapkách, nebo se majonéza srazí! Když začne houstnout, můžeme už olej přidávat tenkým pramínkem.
Smícháním s dalšími ingrediencemi můžeme jednoduše vytvořit různé varianty ochucené majonézy, lze třeba přidat nějaké koření, například chilli nebo uzenou papriku. Přimíchat můžeme též různé nadrobno nasekané bylinky, zeleninu, ovoce – fantazii se meze nekladou.
A teď už stačí jen opéct dva plátky pšeničného světlého toustu, namazat ho naší domácí majonézou a obložit plátky ostatních dobrot.

Toust s křenovým krémem a prosciuttem

Toust s křenovým krémem a prosciuttem

  • toustový chléb TMAVÝ
  • smetana na šlehání
  • majonéza
  • křen
  • menší kyselá okurka
  • sůl, pepř
  • kvalitní prosciutto

Křen s okurkou nastrouháme najemno a přes síto vymačkáme přebytečnou vodu. Smetanu vyšleháme do tuha a přimícháme nastrouhanou zeleninu. Dochutíme majonézou, solí a pepřem dle chuti a hotový krém uložíme na pár hodin do lednice. Podáváme na tmavém pšeničném toustu s plátky kvalitního prosciutta.

Jarní vitaminový toust

Jarní vitaminový toust

  • toustový chléb VITAMÍN
  • 80 g zakysané smetany (na přípravu žervé)
  • 200 g bílého jogurtu (na přípravu žervé)
  • sůl
  • ředkvičky
  • výhonky hrášku nebo jiné klíčky

Žervé buď koupíme hotové v obchodě, nebo si ho jednoduše můžeme sami vyrobit doma. Jak na to? Potřebujeme sklenici nebo misku s víkem, do které vložíme čistou utěrku nebo gázu tak, aby byla spuštěná kousek dovnitř. Důkladně smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a troškou soli, směs vlijeme na utěrku, zavíčkujeme a necháme odkapávat při pokojové teplotě přes noc.
Žervé namažeme na vícezrnný chléb VITAMÍN, obložíme kolečky ředkvičky a výhonky či klíčky – a máme výborný lehký toust plný důležitých živin!

Toust s avokádovou pomazánkou a vejcem

Toust s avokádovou pomazánkou a vejcem

  • toustový chléb ŠPALDOVÝ
  • 1 zralé avokádo
  • 1 vejce uvařené nahniličko (5–6 minut)
  • česnek
  • cibule
  • citronová šťáva
  • lučina
  • okurka
  • sůl, pepř

Avokádovou pomazánku vytvoříme tak, že rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, plod oloupeme a dáme do misky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek a pepř se solí a vše v misce rozmačkáme vidličkou. Podáváme na celozrnném špaldovém chlebu s plátky okurky a rozpůleným nahniličko uvařeným vejcem.

Zeleninový toust se šunkou a sýrem

Zeleninový toust se šunkou a sýrem

  • toustový chléb Super SENDVIČ
  • 1 červená paprika
  • pažitka
  • tvaroh
  • šunka
  • plátkový tavený sýr
  • okurka
  • rajče
  • ledový salát
  • sůl, pepř

Nejprve si připravíme pomazánku: nastrouháme najemno papriku zbavenou jádřince, nasekáme pažitku, smícháme s tvarohem a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku podáváme na tmavém pšenično-žitném toustovém chlebu. Mezi dva krajíčky vložte plátky ostatních uvedených přísad – a rychlá zdravá svačinka je tu!